Happy Birthday Emma Watson!

Emma Watson 3Emma Watson 2 Emma-Watson-Photoshoot-024-Teen-Vogue-2005-anichu90-16830958-378-500 Emma Watson

In honor of Emma Watson’s birthday, the Harry Potter and the Art of Spying authors have created a quiz to see how well you know your favorite Harry Potter heroine! Highlight the blank space to see the answers.

1. Why did Emma audition for the role of Hermione?

Answer: Her friends all did it and she thought it would be “a laugh.”

2. Emma owns two cats and was famous for her devotion to her pet hamster during the filming of the first two Harry Potter movies. What are her pets’ names?

Answer: Her pet hamster, Millie, died during the filming of Harry Potter and the Chamber of Secrets. She currently has two cats named Domino and Bubbles.

3. What other language does Emma speak?

Answer: French! Check out this video of her speaking the language of love: https://www.youtube.com/watch?v=iH4LXYvWmVM

She also speaks a bit of German.

4. What is Hermione’s favorite Harry Potter book?

Answer: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. No surprise here, between the time turner and the infamous Malfoy slap/punch, the third Harry Potter book really let Hermione shine.

5. Emma was the youngest artist to grace the cover of what magazine in 2005?

Answer: Teen Vogue. She was only 15!

6. When not immersed in Harry Potter, what other young adult series did Emma enjoy?

Answer: His Dark Materials, by Philip Pullman

7. Emma has always done well in school, getting top marks in her high school exams and doing well when she attended Brown University. What other smarty-pants actresses does she admire?

Answer: Meryl Streep (B.A. Vassar College, M.F.A Yale School of Drama); Renee Zellweger (B.A. University of Texas); Julia Roberts (B.A. Georgia State University); and Natalie Portman (B.A. Harvard University).

8. What charity does Emma ask her fans to donate to instead of sending her birthday or Christmas presents?

 Answer:  Unicef

9. With what other Hogwarts actress does Emma Watson share a birthday?

Answer: Emma Thompson, who played Professor Sybil Trelawney. Emma Watson has said she looks up to Emma Thompson.

10. Alfonso Cuaron asked Daniel, Rupert, and Emma to write essays about their character before the third movie. How many pages did Emma write?

Answer: 16! That’s a lot compared to Daniel’s 2 pages and Rupert’s 0 pages.

One comment on “Happy Birthday Emma Watson!

  1. […] our next quiz: The Hearing at the Ministry of Magic! Also, we released a special quiz in honor of Emma Watson’s birthday. How well do you know the young […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s